КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Занимлјивости

Домаће ТВ серије које морате погледати

domace tv serije

Да нам је неко пре пар година рекао да ћемо на ТВ екранима са исчекивањем пратити нове домаће серије, мало ко би се са тиме сложио. Било да сте љубитељ крими жанра, споја историје и фикције или савремене тематике, сигурно ћете пронаћи бар једну серију која ће постати део ваше свакодневице.

Док је филм можда у кризи, серије као формат доживљавају препород. Сваки сегмент од најавне шпице до сценарија и глуме, постављају нове стандарде квалитета из године у годину. Срећом, тренд процвата телевизијског формата долази и код нас.

За највеће љубитеље домаћих ТВ серија, припремили смо списак серија које су обележиле последњих неколико година, почев од серија из 2018, серија из 2019. и серија које гледамо и у овој години.

МОЧВАРА

Прва сезона од 10 епизода серије “Мочвара” снимљена је по сценарију Милене Марковић, под редитељском палицом Олега Новковића, а глумачку поставу предводи сјајни Горан Богдан у улози инспектора Николе. Реч је о напетој и мрачној крими серији, са специфичном нотом сировости и до сада невиђеном естетиком. У фокусу је потрага за серијским убицом, али и мрачним тајнама прошлости, а све то у сивом амбијенту Новог Београда.

Глумци: Горан Богдан, Стефан Трифуновић, Јана Бјелица, Борис Исаковић, Дејан Дедић, Нада Шаргин, Марта Бјелица

ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИК 2

Друга сезона серије ”Државни службеник” доноси нове заплете и неочекиване обрте. Прича прати ликове које смо упознали у првој сезони, али доноси и нове ликове и нове приче. Сајбер криминал, замршени породични односи, парламентарни избори, мешање страних сила…само су део онога што нас очекује у узбудљивој другој сезони.

Глумци: Милан Марић, Небојша Дугалић, Ваја Дујовић, Ненад Јездић, Радован Вујовић, Жарко Лаушевић, Александар Берчек, Милена Радуловић, Марта Бјелица, Никола Ракочевић…

ЈУЖНИ ВЕТАР

Серија Јужни ветар прати јунаке из истоименог филма и наставља се на радњу филма. Главни јунак је Петар Мараш кога игра Милош Биковић. Пратимо његов живот иза решетака, али и његову судбину када се нађе на слободи суочен са новим изазовима.

Најављена је и друга сезона серије Јужни ветар.

Глумци: Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Јована Стојиљковић, Милош Тимотијевић…

ТАЈКУН

Тајкун је трилер серија која прати причу контроверзног бизнисмена који је своје богатство стекао на сумњив начин и његову борбу против јавних и тајних непријатеља. Ипак, ово је истовремено и породична драма, а главни јунак није приказан једноставно као негативац, већ као човек од крви и меса.

Глумци: Драган Бјелогрлић, Вук Јовановић, Тихана Лазовић, Бранислав Трифуновић, Невен Бујић, Јанко Воларић Поповић, Хана Селимовић…

УБИЦЕ МОГ ОЦА 4

Серија која је отворила врата свим будућим српским крими серијама добија и свој четврти наставак. Да ли ће инспектор Јаковљевић коначно пронаћи убице свог оца? Који заплети очекују наше оминљене јунаке? Остаје да видимо да ли ће ова сезона донети одговоре на многобројна питања.

Глумци: Вук Костић, Тихомир Станић, Мирјана Карановић, Марко Јанкетић, Нина Јанковић, Слобода Мићаловић…

СЕНКЕ НАД БАЛКАНОМ 2

После фантастичне прве сезоне, друга испуњава висока очекивања чиме је Сенке над Балканом сврстана међу најбоље домаће серије. Радња поново прати инспекторе Танета и Станка који се, шест година након догађаја из прве сезоне, поново хватају у коштац са немилосрдним убицама. Њихове авантуре водиће нас кроз мрачну и скривену историју Балкана и држати у неизвесности до самог краја.

Глумци: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Гордан Кичић, Горан Богдан, Леона Парамински, Наташа Нинковић, Бранимир Брстина, Весна Тривалић

Related posts
Занимлјивости

Истраживање: Природни имунитет након инфекције 13 пута јачи од вакцина

Занимлјивости

Људи нестају: Нови шокантни докази о глобалној депопулацији

Занимлјивости

У фото-објективу Зрењанинца Предрага Костина природа и дивље животиње

Занимлјивости

Играо је Ратка Младића, сада Милошевића - Борис Исаковић у серији "Породица" је пресликан Слоба

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Worth reading...
Путинова палата има много заједничког са Берлусконијевом вилом (ФОТО)
Translate »