Svet Vesti

Deca u Finskoj dolaze biciklom u školu iako je napolju -17 stepeni

sneg u finskoj

Veći deo biciklista brižljivo spremi svog dvotočkaša kada zahladni i ponovo ga aktivira kada temperature postanu podnošljivije a vremenski uslovi za vožnju bolji od snega i poledice.

Kažemo većina, jer primera radi, osnovci u Finskoj ne odlažu svoje bicikle na zimski san već ih aktivno voze i sada kada je napolju -17 stepeni celzijusa, piše 2bike.rs.

Finski grad Oulu je odličan primer aktivnog biciklizma tokom cele godine. Sa adekvatnom infrastrukturom i urbanističkim planiranjem stanovnici ovog grada su pokazali da ne moramo da se uvlačimo u automobile na prvi znak snega i zime.

Pekka Tahkola urbanistički inženjer i koordinator za pitanje biciklizma u Oulu napravio je fotografije lokalne osnovne škole i parkinga prepunog dečijih bicikala iako je tada temperatura bila ledenih -17 stepeni. Možda deluje neobično da su roditelji pustili decu da u školu idu sami na biciklima po snegu, ali za Fince ovo nije ništa neuobičajeno, štaviše sasvim je normalno i zdravo.

1 Komentar

  • Its like you read my mind! You appear to understand so much about this, such as you wrote the e book in it or something. I believe that you could do with a few p.c. to pressure the message home a bit, but other than that, that is fantastic blog. A great read. I will definitely be back.

Dodajte komentar