КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Dani Svetog Save u kraljevačkim školama

Dani Svetog Save u Kraljevu traju od 21. januara. Ova škola nije samo domaćin školske slave – uz Gimnaziju i Osnovnu škole „Čibukovački partizani” – nego je i obrazovna ustanova u kojoj se izučava i prenosi znanje o prosvetiteljskom radu Svetog Save.

„Učenici i kolektiv naše škole su veoma zadovoljni i veoma ponosni zato što smo ove godine kolačari i nosioci školske slave”, naglašava direktorka OŠ „Sveti Sava” Snežana Madžarević

„S obzirom na to da živimo u vreme savremene tehnologije i u moderno doba, i da je veoma teško vaspitavati decu, bez obzira na to i što želimo da dobijamo nova znanja, ne smemo nikada da zaboravimo tradiciju i ne smemo nikada da zaboravimo čemu nas je učio Sveti Sava”, kaže Madžarevića. „A to je na prvom mestu da budemo dobri, plemeniti. Strpljivi i humani.”

Pored svetosavskih akademija, izložbi i predavanja u čast Svetog Save, organizuju se i molebani u mestima u okolini Kraljeva gde je on boravio, a sama manifestacija završava se podelom svetosavskih nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. 


Прочитајте још
Србија

Тиодоровић за РТС: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Србија

Вучић: Примићу породицу Лаловић, гледаћемо да помогнемо

Србија

Од уторка захлађење, последња недеља априла топлија

Србија

Јовановић за РТС: Следеће недеље три милиона датих вакцина

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »