КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

Цене нафте опет кренуле узбрдо

Северноморска нафта Брент ојачала је за 3,38 посто, на 64,86 долара по барелу, док је америчка WТI порасла за 3,87 процената, на 61,45 долара за барел, на азијском трговању до 8:40 часова по средњоевропском времену, извештава Раша тудеј.

Група ОПЕК+ постигла је у четвртак договор о ублажавању ограничења пумпања, односно о повећању прозиводње за 350.000 барела дневно у мају, за још 350.000 барела у јуну, и за око 400.000 барела у јулу.

То значи да би ограничење производње “црног злата”, које ОПЕК+ тренутно спроводи, од маја било сведено на количину незнатно изнад 6,5 милиона барела на дан у односу на нешто мање од седам милиона барела у априлу.

Саудијска Арабија ће такође постепено ублажавати своје добровољно смањење пумпања и до краја јула потпуно елиминисати ту меру којом је, поред квоте о ограничењу утврђене споразумом ОПЕК+, своју производњу додатно срезала за 1,0 милиона барела дневно.

Раније ове недеље, технички комитет групе ОПЕК+ смањио је процену глобалног раста потражње за нафтом због погоршања ситуације са ковид епиденијом у Европи, која би могла да ограничи тражњу за летовима и путовањима друго лето заредом.

Овај савез највећих светских произвођача нафте сада очекује да ће потражња за “црним златом” порасти за 5,6 милиона барела дневно ове године, у односу на раније процењени пораст од 5,9 милиона барела на дан.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Свет

ГРУ, ФСБ и СВР: Ево звог чега је Америка увела санкције Русији

Свет

Блинкен поручио: Кина погоршала пандемију кријући податке

ВестиСвет

УАЕ одабрали прву жену кандидата за астронаута

БалканВести

Број незапослених у Словенији смањен за 6,1%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Руси опет ухваћени на делу: Италија протерала двојицу руских дипломата
Translate »