Svet Vesti

Besplatan put u najsrećniju zemlju i to sa „vodičem za sreću“

Finska pokušava da proširi svoju sreću širom sveta nakon što se, drugu godinu zaredom, našla na vrhu liste najsrećnijih zemalja.

Da bi pomogla drugima da pronađu sreću, orgnaizacija „Visit Finland“ nudi ljudima priliku da putuju u Finsku besplatno i uče od „vodiča za sreću“.

PR kampanja, pod nazivom Rent a Finn, zasniva se na ideji da sreća potiče od uranjanja u prirodu. Oni koji su izabrani da učestvuju u programu biće upareni sa jednim od osam vodiča za sreću, koji će posetiocima pokazati svoja omiljena mesta u prirodi u svojim rodnim gradovima širom Finske.

Ako ste u paru sa Juhom, koji živi u Kirkonumiju, možete očekivati da ćete putovanje provesti „kajakom, trekingom, branjem bobica i spavanjem na otvorenom, bilo u šatoru, visećoj mreži ili u kolibi u divljini“.

Esko, gradonačelnik Rovaniemija, takođe se dobrovoljno javio kao volonter sreće i ugostiće nekoga u svojoj porodičnoj kući, gde će dani biti puni „opuštajućih aktivnosti“ kao što su branje bobica, veslanje brodom i spremanje hrane na roštilju.

Da bi se prijavili za trodnevnu priliku, koja će se održati tokom leta, kandidati moraju da snime kratak video u kom opisuju sebe i svoju vezu s prirodom, ali i da popune obrazac.

Dok su putovanja i smeštaj besplatni, oni koji su izabrani da dožive Finsku i pronađu svoju sreću biće snimani tokom njihove posete.

1 Komentar

  • This website online is mostly a walk-by way of for all of the data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it.

Dodajte komentar