КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

Америка осудила поступање са демонстрантима у Русији

“Стални напори на сузбијању права Руса на мирно окупљање и слободу изражавања, хапшење опозиционог лидера Алексеја Наваљног и сузбијање протеста који су уследили забрињавајуће указују на даља ограничења цивилног друштва и основних слобода”, наводи се у саопштењу.

Стејт департмент подсећа да су права Руса на мирно окупљање и учешће на слободним и поштеним изборима садржани не само у уставу земље, већ, како се наводи и у руским ОЕБС-овим обавезама, Универзалној декларацији о људским правима и њеним међународним обавезама према Међународном пакту о грађанским и политичким правим.

САД су овим путем позвале руске власти да пусте све притворене због кршења њихових универзалних права, као и на тренутно и безусловно пуштање на слободу Алексеја Наваљног.

Стејт департмент је, такдоје, позвао Русију да у потпуности сарађује са истрагом међународне заједнице о наводном тровању Алексеја Наваљног и “веродостојно објасни употребу хемијског оружја на њеном тлу”.

“Сједињене Државе ће стати раме уз раме са нашим савезницима и партнерима у одбрани људских права – било у Русији или где год им прети опасност”, наводи се у саопштењу Стејт департмента.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Свет

Фолксваген тражи милијарду евра од бившег генералног директора

Свет

Турска иде у затвараље од вечерас до понедељка

Свет

ГРУ, ФСБ и СВР: Ево звог чега је Америка увела санкције Русији

Свет

Блинкен поручио: Кина погоршала пандемију кријући податке

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Путин против Наваљног – Ко ће победити?
Translate »