КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

У четвртак 05.11.2020. године у Културној станици Свилар одржана је трибина под називом Алтернативна превозна средства као решење климатских промена.

Овај догађај организован је у оквиру пројекта Пронађи алтернативу путничком аутомобилу, који је организовало Удружење грађана Србије, Мој дом, а суфинансирало Министарство заштите животне средине. Форум је организован у облику две панел дискусије.

Циљ прве панел дискусије био је да се размотри могућност повећања броја електричних возила у Србији путем субвенција, као и како електрични скутери, бицикли и скутери могу да допринесу смањењу загађења ваздуха, загушења саобраћаја и нивоа буке у градовима. Поред наведеног, тема је била и повећање броја електричних возила у Европи, како је законски регулисана употреба електричних возила, као и примери добре праксе у западноевропским земљама. О овим темама важним за будућност свих нас и нашег окружења, тако да слободно можемо рећи за целу планету, говорили су др Саша Игић из Покрајинског секретаријата за енергетику, саобраћај и грађевинарство, др Мирко Гордић из Центра за моторна возила при Ауто-мото савезу. Србије и представник НВО Сафе Траил Игор Велић заједно са модератором Мајдом Адлешић. „Ово је ново подручје, па очекујемо ширење моторних возила двадесетих година 20. века“, рекао је др Саша Игић и истакао да су она прилично повољна за експлоатацију и да би сигурно био његов избор ако би се одлучио да се бави достава хране у Београду или Новом Саду.

Прочитајте више на овом линку.

Прочитајте још
Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Ауто

Sportska, privlačna, ekonomična – Nova Opel Corsa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »