КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Alfa Romeo Giulia i Stelvio QV Racing Editions premijerno u Ženevi

Nakon kratkog tizer videa od prošle nedelje, Alfa Romeo je danas premijerno predstavila nove verzije modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio. One nose oznaku “Alfa Romeo Racing”, a reč je o modelima ograničenog izdanja koji su nastali uz pomoć Sauber Engineering tima.

Tim koji učestvuje u Formuli 1 zajedno sa kompanijom Alfa Romeo, je pružio pomoć prilikom izrade i dizajna “Aero-kit”-a od ugljenikovih vlakana.

Promene na spoljašnjem dizanju vozila nisu samo kozmetičke. Naime, one su tu kako bi se unapredila aerodinamika i performanse ovih modela. To je postignuto povećanjem sile prijanjanja (downforce), zbog čega je unapređena i dinamike vožnje.

Alfa Romeo Racing Editions
Alfa Romeo Racing Editions

Detalji koji su zaslužni za to su izrađeni od ugljenikovih vlakana (među njima je i krov). Tu su i sportska Sparco sedišta presvučena kožom i alkantarom. Ističu se još i poveći kočioni diskovi i Akrapovic izduvni sistem. Oba modela su za oko 28 kilograma lakša od standardnih modela. A boja karoserije? Ona je tu kao omaž novom bolidu tima Alfa Romeo Sauber koji nosi oznaku C38.

Ne samo da su ovi modeli lakši nego ranije, već oni imaju i veću snagu. Naime, njihovi 2,9-litarski V6 agergati sada razvijaiju 512 konjskih snaga. To je za oko 10 “konja” više nego kod standardnih Quadrifoglio modela.

Alfa Romeo je danas u Ženevi predstavio i svoj novi koncept model po imenu Tonale. Više o tome pročitajte ovde.

Прочитајте још
Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »