КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Aleksandar Vučić zahvalio Putinu i građanima Srbije

Aleksandar Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na poseti Srbiji, posvećenom vremenu, poštovanju koje je pokazao prema našoj zemlji, ali i konkretnim sporazumima koji su tokom posete potpisani.

Izdvojio je, kao od presudnog značaja, gasni sporazum sa Rusijom, izgradnju gasnog skladišta i gasnih elektrana.

Prema njegovim rečima, sporazum o gasu je od presudnog značaja za Srbiju, jer će omogućiti da se “podigne vrednost” naše zemlje. Ukazao je i na izjavu šefa “Gasproma” Alekseja Milera da će do kraja godine biti izgrađen gasni konektor ka Bugarskoj.

“Mi to nazivamo centralnim gasovodom od 420 kilometara. To bilo od suštinskog strateškog zančaja za budućnost Srbije. Reč je o ogromnoj investiciji, a finansiranje ćemo podeliti, u kom obimu i procentu ostaje još da se vidi”, rekao je Vučić.

To je, ističe, od ogromnog značaja za budućnost, industrijalizaciju, napredak Srbije i rast BDP-a.

Precizirao je da će biti izgrađeno gasno skladište za 750 miliona kubnih metara, kako bismo mogli da u svakom trenutku intervenišemo kada dođe do nestašice.

“Nije gas samo za upotrebu u domaćinstvima, već pre svega u preduzećima, donosi ili odvodi investitore. Treba da provodimo gasifikaciju. Danas imamo gasifikaciju do Leskovca, ali ne i južnije. Imamo problem sa Teklasom, u Vranju, svuda južnije. Moramo taj problem da rešavamo. I u drugim delovima nemamo proveden gas, pa je problem za dolazak investitora”, obajsnio je Vučić.

Ističe da se radi o bitnim stvarima koje suštinski i strukturalno menjaju izgled i povećavaju vrednost naše zemlje.

Podsetio je da smo podigli potrošnju gasa sa 1,5 na 2,15 milijardi kubnih metara, a da ćemo, u skladu sa ubraznom industrijalizacijom, do 2020. potrošnju podići do tri milijarde kubnih metara.

“To znači snažniju industriju”, istakao je Vučić. 


Прочитајте још
Србија

Тиодоровић за РТС: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Србија

Вучић: Примићу породицу Лаловић, гледаћемо да помогнемо

Србија

Од уторка захлађење, последња недеља априла топлија

Србија

Јовановић за РТС: Следеће недеље три милиона датих вакцина

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »