КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

БалканВести

Алекса Бечић изабран за председника црногорског парламента

црногорски парламент

Лидер коалиције “Мир је наша нација” и Демократске Црне Горе Алекса Бечић изабран је за председника Скупштине Црне Горе.

За његово именовање гласало је 45 посланика, а против је био један посланик, док је празних листића било 25.

“Заклињем се да ћу дужност вршитит по Уставу и закону, честито, одговорнмо и савјесно, тако ми Бог помогао”, рекао је Бечић након гласања.

Пре гласања посланици коалиција “За будућност Црне Горе и “Црно на бијело”, посланици Бошњачле странке и посланик Албанске изборне листе Ник Ђељошај најавили су да ће подржати предлог да Бечић буде председник Скупштине.

Нови сазив црногорске скупштине конституисан је верификовањем посланичких мандата освојених на парламентарним изборима 30. августа.

Пре гласања о избору Алексе Бечића за председника скупштине сви посланици нове парламентарне већине подржали су Здравка Кривокапића за мандатара за састав нове владе.

Први принцип деловања нове власти ће бити да уредимо државу – нећемо се светити и није битан било чији интерес осим интереса грађана, поручио је лидер коалиције “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић у обраћању новинарима у Скупштини.

Он је казао да се на изборима 30. августа у Црној Гори први пут десила демократска промена власти, те да не жели “да нико буде поражен”.

На питање хоће ли влада бити експертска, Кривокапић је одговорио да реалност налаже да се праве одређени уступци.

“Нова влада треба да буде влада повјерења и да јој грађани вјерују. Нећемо дијелити грађане ни по нацији, ни по вјери”, рекао је Кривокапић.

Прочитајте још
ВестиСрбија

БИА спрелила акцију Хрватске тајне службе

ВестиСрбија

На Батровцима теретна возила чекају четири сата

ВестиСвет

СЗО: У свету више од 515.000 новозаражених

Балкан

Мас разговарао са Куртијем и пренео му подршку Немачке

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »