КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Занимлјивости

50 godina od najboljeg momenta u rok muzici

Pre tačno pola veka dogodio se iznenadni koncert legendarnog benda The Beatles na krovu zgrade “Apple” u Londonu, što se smatra jednim od najboljih momenata u rokenrol istoriji.

Bitlsi su se tog 30. januara 1969. godine, poput ilegalaca, popeli na krov kompanije i zasvirali na opšte iznenađenje prolaznika, ali i policije, takozvanih “bobija”, koji nisu znali šta će.

Ideja je, prisetio se bubnjar Ringo Star godinama kasnije, potekla, navodno, od Džona Lenona:

Bio je plan da sviramo negde na otvorenom, razmišljali smo gde bismo mogli a onda je on rekao: ‘Hajmo na krov’“.

Oprema je bila postavljena na krovu, došli su i kamermani benda, koji su ih snimali od kad su krenuli na krov. Kada su Bitlsi zasvirali, prolaznici, mahom na pauzi za ručak, najpre nisu znali odakle dopire muzika. A onda je krenula ludnica!

Policajci su pokušavali da nekako obuzdaju haos, a zaposleni u kompaniji “Epl” (Apple), najpre nisu želeli da ih puste u zgradu da se popnu na krov, što su potom učinili, pošto im je zapraćeno hapšenjima.

Kada se policija, konačno, popela na krov, Bitlsi su obavestili okupljene da se koncert završava, ali su uspeli da sviraju još nekoliko minuta.

Ovaj ludi nastup završen je Lenonovom porukom: “Želeo bih da vam se zahvalim u ime grupe i nadam se da smo prošli audiciju”.

Bitlsi su odsvirali pet svojih pesama.

Snimak pogledajte OVDE

https://www.dailymotion.com/video/x13rmt9Bio je ovo, zapravo, uvod u kraj Bitlsa, koji su posle ovog nastupa, snimili još jedan album – “Abbey Road”. Grpa je rasformirana u septemrbu 1969. godine.

Ovakve koncerte kasnije su probali da “iskopiraju” razni bendovi, poput U2, 1987. godine u Los Anđelesu, snimivši spot za pesmu “Where the Streets Have No Name“.


Прочитајте још
Занимлјивости

Људи нестају: Нови шокантни докази о глобалној депопулацији

Занимлјивости

У фото-објективу Зрењанинца Предрага Костина природа и дивље животиње

Занимлјивости

Играо је Ратка Младића, сада Милошевића - Борис Исаковић у серији "Породица" је пресликан Слоба

Занимлјивости

Кад нема логике: Возач кола Хитне помоћи возећи остао без дозволе због пребрзе вожње

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »