КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Југоистоку Србије под водом, у прекиду железнички и друмски саобраћај

србија поплаве

На југу Србије, у долинама реке Топлице и Власине и на обалама притока Јужне Мораве и Нишаве, између недеље и понедељка и, посебно током целог јучерашњег дана, вођена је велика борба против бујица и поплава.

У приградским деловима Ниша, посебно на истоку у Насељу „Никола Тесла” и на ободу Брзог Брода излила се Кутинска река и поплавила пољопривредно земљиште и дворишта породичних домаћинстава.

У општини Дољевац, код Ниша уведено је ванредно стање, а критично стање је и на југозападу, у Бојнику у Јабланичком округу, где је поплављено око 200 домаћинстава и угрожени су породични и економски објекти, и домаће животиње.

После вишедневних кишних падавина, али и топљења снега у брдовитом подручју, поплаве су нанеле велику штету у дољевачкој општини, где је најтеже у селу Шаиновац, у којем је из двадесетак поплављених и угрожених домаћинстава исељено и евакуисано неколико десетина мештана. На подручју Прокупља, где су после престанка снежних падавина сви путни правци проходни, проблеми су од великих киша. У долини реке Топлице угрожено је десетак сеоских насеља.

југоисток србије
(Фото Танјуг)

У прекиду је железнички саобраћај на међународном правцу Ниш – Димитровград – српско-бугарска граница, између Сукова и Пирота и до успостављања нормалног саобраћаја доћи ће тек после повлачења воде у речна корита.

Велики број регионалних и локалних путева је од бујица оштећен и у прекиду на подручју општине Власотинце и на крајњем југу Србије у бујановачкој општини.

Због нестанка струје без електричне енергије је више десетина села на обронцима Старе планине. На истоку наше земље процењује се да чак 20.000 домаћинстава нема уредно снабдевање струјом због влажног снега који кида далеководе. Мештани скоро свих села у власотиначкој и на подручју Пирота и других локалних самоуправа немају електричну енергију више од 24 сата.

Критично је и у Медвеђи од које је према Приштини у прекиду магистрални пут јер је бујица однела мост, а у оближњој Сијеринској Бањи излила се река Бањска и угрозила и породична домаћинства и погон за прераду дрвета. Оштећени су пут и мост на регионалном путу Пирот-Лесковац код Љуберађе јер је у овом делу Србије у протекла 24 сата пало више од 80 литара кише.

Према информацијама добијеним у Власотинцу, становници ове варошице на југоистоку Србије остали су и без пијаће воде, а на друмском правцу од Ниша према Пироту, код Црвене реке, појавила су се клизишта и саобраћај је на путу првог реда у прекиду.

Припадници МУП Србије из Сектора за ванредне ситуације са својим специјалним тимовима за спасавање, због повећаних падавина и топљења снега, ангажовани су на више места у нашој земљи у пружању помоћи угроженом становништву.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиСрбија

Ђурић уверен да ће Србија имати добре односе са САД

ВестиСрбија

Објектив: Мика Алексић је радио за Државну безбедност! Преко деце су пратили њихове родитеље

ВестиСвет

Бајден враћа Америку у СЗО!

ВестиРусија

Путинова палата има много заједничког са Берлусконијевом вилом (ФОТО)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
У Србији поново више од 2.000 заражених, преминуло 28 особа
Translate »