КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Јеремић: Србија пред великим изазовима, потребна саборност

“Изгубили смо поглавара институције која нам историјски много више значи него неким другим народима. Зато данас није тренутак за разговоре о дневној политици”, рекао је Јеремић у Ужицу, пренела је Народна странка.

Јеремић је оценио да је Србија данас “подељена, посвађана и огорчена”.

“Морамо да ојачамо државу и да престанемо да се делимо, јер нас је исувише мало да бисмо подељени могли да се суочимо са великим изазовима који нас сасвим извесно очекују”, казао је лидер НС и додао да је потребно суштински променити стање у Србији јер, како је навео, “нема среће на путу на којем се данас налазимо”.

Јеремић је навео да је промена власти тек први, али никако и највећи циљ Народне странке, а много важнији су “промена система, помирење и саборност”.

“У супротном, питање је да ли ћемо опстати. Прети нам нестајање, Србија је у демографском понирању, а млади масовно одлазе у иностранство у потрази за бољим животом. Ако не будемо схватили природу таласа који запљускују простор на којем живимо, онда смо у опасности да нестанемо у вртлогу историје. Много је више народа који су нестали него оних који данас постоје”, закључио је Јеремић.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Србија

Влада Немачке: Споразум БГ и ПР предуслов за приступање Србије ЕУ

ВестиСрбија

БИА спрелила акцију Хрватске тајне службе

ВестиСрбија

На Батровцима теретна возила чекају четири сата

ВестиСвет

СЗО: У свету више од 515.000 новозаражених

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Добри пастир Иринеј у тешким временима
Translate »