КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Занимлјивости

Јапански научници: Летећи аутомобили за три године

skydrive japan

Аутомобил који лети и његово коришћење у свакодневном животу звучи нам нестварно, али није тако далеко од наше свакодневнице. Јапански научници тврде да се ближи тренутак када ће Скy Дриве изаћи на тржиште.

Јапанска компанија „Скај драјв“ извела је 25. августа на Тојотином полигону први пробни лет летећег аутомобила са посадом.

Аутомобил, назван “СД-03”, са пилотом, полетео је и кружио тереном око четири минута. Како наводи компанија, ово је најмање електрично летеће возило на свету и заузима простор као два паркирана утомобила. Има осам мотора који му гарантују „сигурност у ванредним ситуацијама“.

„Изузетно смо узбуђени што смо за две године откако је основна компанија ‘Скај драјв’ успели да произведемо први летећи аутомобил са посадом у Јапану. Циљ нам је комерцијализација оваквих летелица“, навео је извршни директор Томохиро Фукузава.

Челници наглашавају да им је намера да летећи аутомобили постану приступачно и прикладно превозно средство и да људима омогуће сигуран, безбедан и удобан начин превоза.

Припрема се још пробних летова под различитим условима како би се осигурало да безбедност и техничке карактеристике возила задовоље индустријске стандарде.

Успех овог првог јавног пробног лета значи да ће вероватно да краја године аутомобил бити тестиран и ван Тојотиног полигона.

За три године летећи аутомобили на тржишту

Из „Скај драјва“ најављују да ће за три године овакви аутомобили постати доступни на тржишту, а у ово верује и јапанска влада која је прогласила стратегију „револуције ваздушне мобилности“ у коју су укључене бројне владине агенције, истраживачи и компаније.
Настоји се да све доступне технологије буду укључене како би аутомобили комуницирали међусобно, независно од пилота, јер је то један од кључних проблема „летеће револуције“ с обзиром на то да се у ваздуху не могу поставити саобраћајни знаци или семафори.

„Летећи аутомобили ће у будућности постати нормалан начин превоза, а цена ће им опадати како се буде увећавао њихов број. Наш циљ је да до 2050. године у пренасељеном Токију можете да стигнете било где за десетак минута“, каже Фукузава.

Прочитајте још
Занимлјивости

Људи нестају: Нови шокантни докази о глобалној депопулацији

Занимлјивости

У фото-објективу Зрењанинца Предрага Костина природа и дивље животиње

Занимлјивости

Играо је Ратка Младића, сада Милошевића - Борис Исаковић у серији "Породица" је пресликан Слоба

Занимлјивости

Кад нема логике: Возач кола Хитне помоћи возећи остао без дозволе због пребрзе вожње

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Радници фирме Фијат пластик настављају штрајк
Translate »