КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Ђурић уверен да ће Србија имати добре односе са САД

“Имајући у виду дугогодишње познанство и међусобно поштовање председника Вучића и председника Бајдена. Управо та чињеница представља велики ресурс за нашу земљу. Лично сам присуствовао њиховим ранијим састанцима и разговорима који су увек протицали у одличној атмосфери, атмосфери међусобног поштовања и уважавања”, рекао је Ђурић за Б92.

Самим тим, истиче он, реч је о много интензивнијој и дуготрајнијој сарадњи него што је то био случај са било којим претходним председником САД, чиме је успостављен још један чврст темељ за даље унапређење наших односа на свим нивоима”, рекао је Ђурић.

Говорећи о томе колико је као недавно изабрани амабасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама учинио, Ђурић каже да је на тој функцији тек месец дана, али да са својим тимом свакодневно интензивно ради на јачању односа две земље.

“Дани су ми испуњени састанцима, разговорима и контактима не само са званичницима Стејт дипартмента, Конгреса и Националног савета за безбедност, већ и људима из ширег политичког и економског спектра, јавног живота, затим цивилног друштва, академске и културне сфере, као и са српском заједницом и удружењима наше дијаспоре”, рекао је он.

Додаје да ће се борити за сваку прилику да интензивира контакте са највишим америчким званичницима, како би се унапредио положај Србије у америчким круговима моћи, афирмисали национални интереси уз побољшање свеукупних односа и јачања веза са САД, првенствено у доменима економије, образовања, науке.

“Свакако ћемо се трудити да Србију представимо на један нов, другачији и јединствен начин”, рекао је Ђурић.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Путинова палата има много заједничког са Берлусконијевом вилом (ФОТО)
Translate »