КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Ђерлек: Још испитујемо да ли ћемо давати трећу дозу вакцине

Ђерлек је то рекао за Радио слободна Европа, на питање да ли ће Србија, попут Уједињених Арапских Емирата, препоручити неким грађанима да приме и такозвани други буст (boost), односно трећу дозу кинеске вакцине Синофарм ради јачег имуног одговора.

Дерлек каже да, поред истраживања које раде саме фармацеутске куће, Србија истовремено ради своју анализу ефикасности вакцина у државном Институту за примену нуклеарне енергије, и то у посебним старосним категоријама.

“Посебно обраћамо пажњу код пацијената 70 (година) плус и то мушког пола тако да ћемо коначну одлуку донети после опсежног истраживања – да ли ће то бити трећа доза, да ли ће уопште имати потребе за трећом дозом или ће то бити нека друга вакцина код особа које нису показале завидан ниво антитела“, рекао је Ђерлек.

Он је навео да се чека одлука струке која ће на крају изаћи са својим мишљењем шта радити, не само за Синофарм.

“У овом тренутку могу са сигурношћу да кажем, од 1.412.000 људи који су примили прву дозу и милион ревакцинисаних, да је огроман број одлично одреаговао и да има људи које смо ми испитивали са задовољавајућим бројем антитела”, навео је Ђерлек.

Кинеска компанија Синофарм најавила је 28. марта да ће испитати резултате треће фазе клиничког испитивања у иностранству како би одлучила да ли њихова вакцина треба да има трећу дозу.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Србија

Тиодоровић за РТС: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Србија

Вучић: Примићу породицу Лаловић, гледаћемо да помогнемо

Србија

Од уторка захлађење, последња недеља априла топлија

Србија

Јовановић за РТС: Следеће недеље три милиона датих вакцина

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Руси опет ухваћени на делу: Италија протерала двојицу руских дипломата
Translate »