КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Слике Тибора Лазара из сенте у кањишкој галерији

Уметник је основне студије завршио на Академији уметности у Новом Саду, постдипломски програм је похађао у Швајцарској, потом магистрирао у Новом Саду. Професор је на ликовном смеру у сенћанској Гимназији за талентоване ученике „Бољаи”. На платнима сенћанског ументика видљиво је воће, витамин, егзотичне животиње, некад и месо, протеин, а на једном делу је све то осмишљено да буде тродимензионално. Дело подсећа на беле порцеланске фигурице које налазимо у кућама нашег поднебља.

– Моје фигуре су беле, а белину означава реч кокаин. Наравно, све је то сложено да буде мало провокативно, да посетиоци и новинари имају шта да питају – каже Тибор Лазар.

Утисак уметника је да ова поставка наилази на добар одјек, али напомиње, да жали што због актуелне епидемиолошке ситуације посетиоци не могу да улазе у већем броју, јер би волео да прати њихове реакције.

– Од почетка епидемије сам имао много времена за рад и уживао сам у томе, јер је све некако било мирније, али и изазовније  – утисак је Лазара.

Изложба „Витамин, протеин, кокаин“ је отворена до 27. новембра, а Лазар планира да ову поставку представи идуће године у Новом Саду и Будимпешти.

М. Митровић

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
ВестиСрбија

УАЕ купили око 30 српских вишецевних ракетних бацача

ВестиСрбија

Делови булевара на Новом насељу без воде због хаварије

ВестиСвет

Строго је забрањено причати о коронавирусу

ВестиСвет

Оболели од короне најзаразнији у првим данима болести

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »