КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Продаја аутомобила у Русији још увек у паду

rusija auto

Продаја аутомобила у Русији пала је за 4,2% у јануару, настављајуц́и негативни тренд од децембра 2020. То се догодило упркос наставку програма преференцијалних зајмова за аутомобил прошлог месеца. Дилери аутомобилима говоре о сталном недостатку аутомобила, што подстиче интересовање за куповину због очекивања повец́ања цена, и ограничава продају уопште.

Продаја путничких и малих комерцијалних возила у Русији у јануару је пала за 4,2%. Годину дана раније, јануарска продаја порасла је за 1,8% – тада је повец́ању продаје олакшало присуство остатака аутомобила по старим ценама уз ажурирање ценовника због повец́ања сакупљања отпада. Сада је поновно договорено повец́ање стопе наплате, али његово време још није одређено. Истовремено, очекивало се да ц́е програм концесионих зајмова за аутомобиле, који је поново покренут у јануару (након месец дана обуставе), подржати продају.

Тхомас Стерзел, шеф Одбора произвођача аутомобила АЕБ, приметио је да је нова година „традиционално“ започела са малом продајом.

После три месеца значајног раста од децембра 2020. године, тржиште се смањује. И даље очекујемо раст продаје у фебруару и марту и, према резултатима првог квартала, достиц́и ц́емо ниво из прошле године “, каже Стерзел.

У 2020. години продаја је пала за 9,1%, на 1,6 милиона аутомобила, у децембру – за 2,1%, на 166,7 хиљада. АЕБ очекује да ц́е тржиште порасти за 2,1% у 2021. години, на 1,6 милиона и 32 хиљаде аутомобила.

Прочитајте још
Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Русија

Путин оштро поручио: Наш одговор ће бити брз и жесток

Русија

Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)

Русија

На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Наваљни осуђен на још две године и осам месеци, најављени масовни протести у Русији
Translate »