КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

На суђењу Тачију и осталима очекује се 71 заштићени сведок

Њихова сведочења неће бити приказана јавности ни њихов идентитет, пише “Бота сот” и наводи да адвокат бившег председника тзв.Косова Хашима Тачија, Дејвид Хупер, оспорава начин на који је Специјални суд поставио те сведоке.

Хупер је уложио суду примедбу да претпретресни судија није појединачно проценио околности за сваког сведока, већ да је одлуку донео уопштено, за све сведоке, и да се, како је навела Тачијева одбрана, ослањао на “субјективни страх уопштен у неоснованим изјавама”.

Овај аргумент одбране оспорило је Специјализовано тужилаштво, истичући да је судија појединачно проценио да ли је обелодањивање сведока део ризика и да се адвокат Хупер нетачно позивао на наводне чињенице.

Према Хуперу, таква одлука претпретресног судије није узела у обзир принцип пропорционалности мера заштите сведока и на тај начин значајно утицао на способност одбране да ефикасно истражује доказе на суду.

“Довољно је рећи да Тачијева одбрана погрешно представља побијану одлуку, тврдећи да претпретресни судија није правилно проценио пропорционалност “, каже се на крају документа који је издао Специјални суд.

Иначе, претпретресни судија успротивио се пре неколико дана захтевима одбране Тачија, Весељија, Краснићија и Сељимија за привремено пуштање из притвора.

Прочитајте још
Свет

Фолксваген тражи милијарду евра од бившег генералног директора

Свет

Турска иде у затвараље од вечерас до понедељка

Свет

ГРУ, ФСБ и СВР: Ево звог чега је Америка увела санкције Русији

Свет

Блинкен поручио: Кина погоршала пандемију кријући податке

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Наваљни осуђен на још две године и осам месеци, најављени масовни протести у Русији
Translate »