КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

На суђењу Тачију и осталима очекује се 71 заштићени сведок

Њихова сведочења неће бити приказана јавности ни њихов идентитет, пише “Бота сот” и наводи да адвокат бившег председника тзв.Косова Хашима Тачија, Дејвид Хупер, оспорава начин на који је Специјални суд поставио те сведоке.

Хупер је уложио суду примедбу да претпретресни судија није појединачно проценио околности за сваког сведока, већ да је одлуку донео уопштено, за све сведоке, и да се, како је навела Тачијева одбрана, ослањао на “субјективни страх уопштен у неоснованим изјавама”.

Овај аргумент одбране оспорило је Специјализовано тужилаштво, истичући да је судија појединачно проценио да ли је обелодањивање сведока део ризика и да се адвокат Хупер нетачно позивао на наводне чињенице.

Према Хуперу, таква одлука претпретресног судије није узела у обзир принцип пропорционалности мера заштите сведока и на тај начин значајно утицао на способност одбране да ефикасно истражује доказе на суду.

“Довољно је рећи да Тачијева одбрана погрешно представља побијану одлуку, тврдећи да претпретресни судија није правилно проценио пропорционалност “, каже се на крају документа који је издао Специјални суд.

Иначе, претпретресни судија успротивио се пре неколико дана захтевима одбране Тачија, Весељија, Краснићија и Сељимија за привремено пуштање из притвора.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Наваљни осуђен на још две године и осам месеци, најављени масовни протести у Русији
Translate »