КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

Мрачни свет: Ритуал убијања 250 китова и 35 делфина на Фарским острвима

farska ostrva

Мрачне фотографије показују да је море обојено у јарко црвену боју, јер је на Ферским острвима „заклано“ више од 250 китова, као део “Grindadràp”, годишње традиције у региону.

Контроверзни ритуал, за који се верује да постоји већ 1.000 година. Непрофитна организација „Sea Shepherd” саопштила је да је почетком недеље у Хвалби убијено 252 кита и 35 делфина.

Позивајући се на традицију предака као “варварску праксу”, организација је поделила фотографије које приказују ловце у води који убијају несрећне животиње.

У овом пиру учествовало је око 70 чамаца, као и људи који су животиње убијали на плажи. Део меса може и да се прода, по жељи убице.

Сваке године око 100.000 китова плива у морима у близини Фарских острва, архипелага у Северном Атлантику између Норвешке и Исланда. Иако сви ловци морају имати дозволу за лов, ова пракса често наилази на бунт активиста за права животиња, укључујући и Друштво плаве планете, која наводи да су животиње ‘брутално и окрутно заклане’.

Непрофитна организација за очување животне средине „Орка” такође је објавила на Твитеру:
“Прелепој породици китова који су брутално убијени на данским Фарским острвима, дубоко нам је жао … Наставићемо да се боримо за окончање овог лудог крвног спорта … Молим вас бојкотујте Фарска острва! ”

Jош 2014. године организација „Sea Shepherd” је успела да заустави клање и спаси „стотине” животиња.

Међутим, напори организације показали су се као “мач са две оштрице”, јер су покренули доношење локалног закона којим је било којим бродовима забрањено да уђу у архипелаг.

Прочитајте још
ВестиСрбија

УАЕ купили око 30 српских вишецевних ракетних бацача

ВестиСрбија

Делови булевара на Новом насељу без воде због хаварије

ВестиСвет

Строго је забрањено причати о коронавирусу

ВестиСвет

Оболели од короне најзаразнији у првим данима болести

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »