КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Лончар: Од 2014. на лечење у иностранство упућено 3.035 деце

Лончар је то рекао одговарајући на новинарско питање поводом критика да је због вируса корона лечење деце у иностранству у другом плану и да се не води довољно рачуна и истакао да је поред 3.035 деце која су упућена на лечење, 400 послато само на дијагностику.

“Неки су забринути за лечење деце, а напрасно су забринути они за време којих је, између 2009. и 2014. 1.492 грађана упућено на лецење, од чега 509 деце и за то дата милијарда и 592 милиона динара”, казао је Лончар.

Истакао је да су то чињенице и додао да би му било драго да су и тада водили рачуна о деци, као што се то чини од 2014. године.

Ипак, како је навео, колико год да је то тешко, при упућивању деце на лечење у иностранство, држава мора да поштује предлог лекара, односно само на предлог лекара или њихово одобравање, дете може да се упити на лечење ван наше земље.

“Разумемо колико то може бити тешко, али ми другачије немамо право. Ми апсолутно имамо разумевања за све, али није коректно да неко то злоупотребљава. То нема смисла и говори о њима. Ми морамо да поштујемо принципе и да упућујемо децу када стурка, односно лекари предложе”, закључио је Лончар.

Прочитајте још
ВестиСрбија

УАЕ купили око 30 српских вишецевних ракетних бацача

ВестиСрбија

Делови булевара на Новом насељу без воде због хаварије

ВестиСвет

Строго је забрањено причати о коронавирусу

ВестиСвет

Оболели од короне најзаразнији у првим данима болести

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »