Srbija Vesti

Коронавирусом заражено још 357 особа, 11 умрло; Вучић каже да вероватно неће бити полицијског часа

Према последњем пресеку, у Србији је коронавирусом заражено још 357 особа од 8.567 тестираних. Преминуло је 11 пацијената. На респираторима је 118 људи.

Ванредно и у Прокупљу, строже мере од сутра

У Прокупљу је уведена ванредна ситуација због коронавируса, а на основу епидемиолошке ситуације, која је према извештају Дома здравља процењена као несигурна и креће се ка неповољној.

На седници Штаба за ванредне ситуације, донета је и наредба која предвиђа мере зашите од ширења вируса, а које ће се примењивати од сутра, наведено је на сјату Града Прокупља.

Једна од мера је забрана организовања прослава и других организованих окупљања.

Ванредна ситуација и у Трстенику

Због сузбијања и спречавања ширења заразне болести ковид 19 и заштите становништва Штаб за ванредне ситуације у Трстенику донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на целој територији Општине Трстеник.

Од почетка избијања епидемије на подручју ове општине инфицирано је 11 пацијената од укупно 529 на подручју Расинског округа у којем су од шест општина ванредну ситуацију прогласиле четири – Брус, Александровац, Трстеник и Крушевац који бележи највећи број оболелих, 342 пацијента.

На Бањици од јуче примљено 260 пацијената, ред испред болнице

У “Штарк арени” примљено је 50 пацијената, а на Институт за ортопедско-хируршке болести “Бањица” од јуче 260 особа.

Испред улазних врата Института за ортопедију чека још 15 пацијената, каже директор тог института проф. др Зоран Башчаревић.

Ако се настави овакав прилив, до поноћи неће бити ниједног слободног кревета, јер на “Бањици” могу да приме 300 пацијената. Пацијенти не стижу само из Београда, већ и из Ваљева Ужица.

Dodajte komentar