КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Занимлјивости

Кад нема логике: Возач кола Хитне помоћи возећи остао без дозволе због пребрзе вожње

rumunija hitna pomoc

Возач амбулантног возила у суседној Румунији је жестоко новчано кажњен и остао је без возачке дозволе на одређен временски период, а све због пребрзе вожње. Да ситуација буде још бизарнија, возилом је транспортован пацијент из једне болничке установе у другу.

Шта је то нагнало полицијске службенике да зауставе санитетско возило?

Аутомобил се кретао из румунског града Клужа, познатог, ако не познаваоцима географије, а оно љубитељима фудбала, ка Галати. Пацијент који се налазио у возилу је морао на специјалистички преглед у другој установи. Возилом је управљао становник Клужа, који је санитет потерао до брзине од 142 км/х, додуше ван насељеног места.

“Сходно локалном Закону о безбедности саобраћаја, возачу је на лицу места одређено одузимање возачке дозволе на период од деведесет дана”, пише у изјави полицијске управе провинције Вранчеа.

Приликом контроле извршене од стране саобраћајне полиције, 27-годишњи возач је изјавио да возило припада приватној медицинској установи, као и да је добио задатак да хитно превезе оболелу особу из једног у други град, у што краћем року. Полицајци се нису сажалили, већ су казнили возача и одузели му дозволу.

Ипак, сантитетско возило је добило пратњу друге полицијске јединице и безбедно је стигло до болнице Свети Пантелеј у одредишном граду, где је пацијент прописно збринут.

Из полицијске управе је стигло појашњење да је казна валидна и да остаје на снази. Разлог је једноставан. Наиме, аутомобил је ухваћен радаром који је очитао брзину вишу од 140 км/х, и као такав није део нити једне групе возила с правом приоритетног кретања јавним друмовима. Приватно амбулантно возило није било опремљено звучним нити визуелним упозоравајућим системом.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
Занимлјивости

Колико знате о лјудској кожи?

Занимлјивости

Фирма која плаћа 3000 долара да спавате на послу

Занимлјивости

Цимет је здрав, али постоје ситуације када га требате мање конзумирати

Занимлјивости

Домаће ТВ серије које морате погледати

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Наваљни осуђен на још две године и осам месеци, најављени масовни протести у Русији
Translate »