КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Занимлјивости

Кад нема логике: Возач кола Хитне помоћи возећи остао без дозволе због пребрзе вожње

rumunija hitna pomoc

Возач амбулантног возила у суседној Румунији је жестоко новчано кажњен и остао је без возачке дозволе на одређен временски период, а све због пребрзе вожње. Да ситуација буде још бизарнија, возилом је транспортован пацијент из једне болничке установе у другу.

Шта је то нагнало полицијске службенике да зауставе санитетско возило?

Аутомобил се кретао из румунског града Клужа, познатог, ако не познаваоцима географије, а оно љубитељима фудбала, ка Галати. Пацијент који се налазио у возилу је морао на специјалистички преглед у другој установи. Возилом је управљао становник Клужа, који је санитет потерао до брзине од 142 км/х, додуше ван насељеног места.

“Сходно локалном Закону о безбедности саобраћаја, возачу је на лицу места одређено одузимање возачке дозволе на период од деведесет дана”, пише у изјави полицијске управе провинције Вранчеа.

Приликом контроле извршене од стране саобраћајне полиције, 27-годишњи возач је изјавио да возило припада приватној медицинској установи, као и да је добио задатак да хитно превезе оболелу особу из једног у други град, у што краћем року. Полицајци се нису сажалили, већ су казнили возача и одузели му дозволу.

Ипак, сантитетско возило је добило пратњу друге полицијске јединице и безбедно је стигло до болнице Свети Пантелеј у одредишном граду, где је пацијент прописно збринут.

Из полицијске управе је стигло појашњење да је казна валидна и да остаје на снази. Разлог је једноставан. Наиме, аутомобил је ухваћен радаром који је очитао брзину вишу од 140 км/х, и као такав није део нити једне групе возила с правом приоритетног кретања јавним друмовима. Приватно амбулантно возило није било опремљено звучним нити визуелним упозоравајућим системом.

Прочитајте још
Занимлјивости

Људи нестају: Нови шокантни докази о глобалној депопулацији

Занимлјивости

У фото-објективу Зрењанинца Предрага Костина природа и дивље животиње

Занимлјивости

Играо је Ратка Младића, сада Милошевића - Борис Исаковић у серији "Породица" је пресликан Слоба

Занимлјивости

Колико знате о лјудској кожи?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Наваљни осуђен на још две године и осам месеци, најављени масовни протести у Русији
Translate »