КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Гренелов приступ променио начин на који се ЕУ бави Западним Балканом

“И највећи критичари Ричарда Гренела се слажу да је његов приступ повећању динамике променио и начин на који се ЕУ бавила Западним Балканом”, рекао је Годфри на Београдској НАТО недељи, у организацији ЦЕАС.

Амерички амбасадор је истакао да је циљ Србије да начини напредак и да ће се то десити без обзира на администрацију у САД.

“Наш циљ да помогнемо Србији да напредује биће конзистентан, без обзира на исход америчких избора и надам се да ћемо наставити тај замах”, рекао је Годфри.

На питање модераторке да ли то значи да није сигуран у исход избора у САД, Годфри је одговорио да он представља администрацију која га је поставила, односно Трампову, док год је она на власти.

“Уз снажно вођство председника Александра Вучића и премијерке Ане Брабић, направили смо напредак ка бољој сарадњи међу нашим земљама, што сам потврдио Сенату. У Белој кући смо окренули страну ка новом поглављу наших односа, и не само упркос, већ можда и захваљујући пандемији. Наше пријатељство траје већ 140 година и издржало је многе тестове и дели многе циљеве, превазилази политику партија и изборне резултате у обе земље и наставиће да траје и након јануара”, нагласио је Годфри.

Према његовим речима, као резултат Вашингтонског споразума, Београд и Приштина, НАТО партнери, на путу су ка економској нормализацији.

Поштујемо војну неутралност Србије, али је рачунамо као део евроатлантске заједнице, казао је амерички амбасадор.

Прочитајте још
ВестиСрбија

УАЕ купили око 30 српских вишецевних ракетних бацача

ВестиСрбија

Делови булевара на Новом насељу без воде због хаварије

ВестиСвет

Строго је забрањено причати о коронавирусу

ВестиСвет

Оболели од короне најзаразнији у првим данима болести

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »