КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Виктор Шкорић из Новог Милошева воли да тестира сопствено знање

Воли да учествује у квизовима. Јавност га је упознала по успешном наступу у „Слагалици“, али још више по недавном учешћу у „Потери“.

– Учешће у квизовима доживљавам као изазивање самог себе. Јавност ме је упознала преко учешћа у ова два одлична и гледана квиза, али нису ми то прва такмичења. Још као гимназијалац сам се такмичио, са тимом, у квизовима „Здраво Европо“ и „Колико се познајемо“. Пре неколико година сам се пријавио за „Слагалицу“ и тада нисам имао превише успеха, али сада, други пут, стигао сам до полуфинала. Изгубио сам од такмичара који је касније постао победник циклуса – прича Виктор.

У „Потери“ је на неки начин постао популаран јер се одрекао више суме, како би помогао својој колегиници у квизу да не остане сама у финалној потери.

– На крају нас је трагач стигао, али мени то није важно. Не учествујем у квизовима због новца, него зато што волим да видим колико сам научио, где сам сада са својим знањем, као и да стекнем искуство за неке будуће квизове – наводи наш саговорник.

За учешће у квизовима Виктор се не припрема.

– То је оно што знам, што сам већ научио. Одувек много читам и интересују ме разне области. У ствари, припремам се целог живота. Јер, читање је део мене – истиче Шкорић.

И својим ђацима, а српском језику учи малишане од петог до осмог разреда, Виктор покушава да усади љубав према читању.

– Важно је да знају граматику свог матерњег језика. Али је исто тако важно да читају. Данас у дигитализованом свету то није лако, али то је мој задатак – сматра Виктор.

Живот у малој средини, као што је Ново Милошево, село у општини Нови Бечеј, он не види као препреку.

– Мирно је и лепо, имам све што ми је потребно, а истовремено имам и више времена за читање и писање. До сада сам написао две књиге, једну кратких прича „Давнина, ружа и прах“, и другу, збирку есеја о Душану Васиљеву „Магле, ноћи и жице“. Тренутно пишем нову књигу. А Ново Милошево је на таквом месту да за пола сата или сат стигнем до Кикинде, Новог Сада, Зрењанина, Београда – каже наш саговорник.

Ново Милошево, такође, Виктору омогућава и да доста времена проводи у природи, возећи бицикл.

– Бицикл је моја друга велика љубав, после књиге. Полутркачким бициклом обишао сам целу Војводину. Бициклом одем и код девојке у Нови Сад. Истражујем и уживам. Пре два месеца хтео сам да обиђем споменик из 1920. године на тромеђи Србије, Румуније и Мађарске, и то сам и урадио – бициклом. Углавном возим сам, али једном годишње то урадим са својим друштвом из кикиндске гимназије – завршава своју причу Виктор Шкорић.

Жељко Балабан

Прочитајте још
ВестиСрбија

УАЕ купили око 30 српских вишецевних ракетних бацача

ВестиСрбија

Делови булевара на Новом насељу без воде због хаварије

ВестиСвет

Строго је забрањено причати о коронавирусу

ВестиСвет

Оболели од короне најзаразнији у првим данима болести

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »